Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Agenda

Huiskamer Festival “Ieder Talent Telt” NEC Stadion Nijmegen van  15.30 toto 21.00 uur op  woensdag 4 oktober 2017.

Kinderen, ouders, studenten en professionals zijn van harte welkom op Het festival waar jouw talent telt! 


GRATIS TOEGANG, wel van te voren aanmelden.  Wij, Onze Kinderen Zijn De Toekomst, DOEN mee! We staan er met een stand met onze boeken om jou, kinderen, ouders en professionals te ontmoeten.

Bestuurders vanuit de Kinderopvang en Onderwijs (primair onderwijs – voortgezet onderwijs – ROC – HAN en RU) en de gemeente Nijmegen hebben samen een mooie  ambitie  geschreven  waaruit  de innovatieagenda  IEDER  TALENT  TELT  is ontstaan.

StiBCO - Symposium "Metacognitie en ontwikkeling" 8 april 2017 voor ouders en professionals in onderwijs en zorg

zaterdag 8 april 2017 in Bodegraven
voor ouders en professionals werkzaam in het onderwijs, de zorg
en de arbeid- en sociale zekerheidssector

Metacognitie en ontwikkeling

Omdat je niet alleen leert voor het hier-en-nu, voor de toets of het examen.

Wat is het thema van het symposium?
In de wetenschap wordt er een link gelegd tussen het succesvol functioneren van kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen in de samenleving en hun cognitieve ontwikkeling. Het begrip cognitie verwijst naar denkprocessen waardoor mensen kennis kunnen opslaan, verwerken, reproduceren en toepassen. Door deze cognities te stimuleren kunnen we de ontwikkeling van mensen op vele gebieden bevorderen en een positieve bijdrage leveren aan iemands functioneren op meerdere levensterreinen. Aangetoond is dat het beheersen van metacognitieve kennis en vaardigheden leidt tot hogere leerprestaties; niet alleen in het hier-en-nu, maar ook in toekomstige leer- en ontwikkelsituaties. Deze relatie tussen metacognitie en ontwikkeling is het centrale thema van het symposium.

Cursus “Eerst bewegen, dan leren” Neuro-ontwikkelingstherapie, reflex integratie therapie 19 maart 2016 in Paterswolde

Onze ambassadeur Evelien Schipper Middeljans, NDT -INPP therapeut herhaalt wegens succes de cursus “Eerst bewegen, dan leren” in Paterswolde op 19 maart 2016.
REFLEX INTEGRATIE THERAPIE
De NDT -INPP therapeuten werken volgens de methode van het INPP Instituut (Chester, UK). Deze therapie is in eerste plaats gericht op kinderen van 7 jaar en ouder met leerstoornissen en/of gedragsproblemen. Deze therapie wordt inmiddels wereldwijd toegepast.
Moeilijkheden met schrijven, lezen, leren, stilzitten en concentratie hebben een aantoonbare origine in het lichaam. Primitieve reflexen zijn het bewijs van een onrijp centraal zenuwstelsel, met andere woorden de motoriek is nog niet rijp genoeg voor complexe leertaken. Een leerstoornis of leerprobleem kan dan mogelijk optreden.
De Reflex Integratie Therapie bestaat uit eenvoudige oefeningen die dagelijks uitgevoerd worden. Primitieve reflexen worden zo geïntegreerd en opgeslagen. Leerproblemen kunnen zo worden opgelost. Nieuwe motorische patronen krijgen nu de tijd om zich te ontwikkelen. Het kind worstelde met zijn leerproblemen en komt eindelijk tot rust en heeft weer de energie terug om te leren. Een leerstoornis of leerprobleem hoeft niet voor een leven lang te zijn…

StiBCO organiseert op zaterdag 9 april 2016 het symposium " De cognitieve functies als Koninklijke weg van ontwikkeling en leren"

StiBCO organiseert op zaterdag 9 april 2016 het symposium " De cognitieve functies als Koninklijke weg van ontwikkeling en leren"  Mediëren van cognitieve functies doet intelligentie groeien, aldus onze ambassadeur Emiel van Doorn.

Emiel is  de ontwikkelaar van de omgekeerde piramide t.b.v. efficiënt gebruik van de cognitieve functies, de bouwstenen van het denken. Hierover heeft  Ludo Peters, meer dan 30 jaar werkzaam in verschillende functies in het onderwijs, momenteel adjunct locatie directeur BC Broekhin, gefascineerd door het mediërend leren van StiBCO, een mooi stuk geschreven in mijn boek "Een Bundeling van Positieve kracht rondom het Kind"

“Waarom moeilijk doen als het ook samen kan”

Ingrid Rouleaux is uitgenodigd actief mee te doen aan de gesprekken en zal hiervan verslag doen in de nieuwsbrieven.  

Programma bestuurlijke regionale bijeenkomst passend onderwijs/ jeugdhulp - Woensdag 16 december 2015  16.00-20.00 uur Citaverde College Roermond

* Naderhand heb ik een verslag gemaakt, dit kan je lezen op http://onzekinderenzijndetoekomst.nl/acties/item/343-verslag-bestuurlijke-bijeenkomst-passend-onderwijs-jeugdhulp-waarom-moeilijk-doen-als-het-ook-samen-kan-op-16-december-2015-in-roermond

Lezing Ingrid Rouleaux   “Kinderen van Nu in hun kracht”  bij "De Bewuste Zaak"  op 04-06-2015 in Vlodrop.

Een interactieve lezing over positief opvoeden en natuurlijk passend onderwijs en zorg naar behoefte.

Ontmoeten, inspireren om ervaring en professionaliteit met elkaar te verbinden.

Bewustzijn leer- en ontwikkelingsprocessen in gezin, - onderwijs en hulpverlening.

Voor wie? Ouders, leerkrachten, IB-ers, studenten,zorgverleners, bestuurders etc.

Waar en wanneer? Hampshire Boshotel te Vlodrop (bij Roermond) op donderdagavond 4 juni 2015.
Inloop vanaf 19.30 uur - A
anvang 20.00 uur.

Entree: EUR 15,00 incl. koffie/thee

Aanmelden bij De Bewuste Zaak Marlène Dohmen via http://www.eight-8.nl/bz/

de bewuste zaak logo

Uitgebreide  info over de lezing onder lees meer

Kom ook naar de vijfde duurzame dag in Roermond, RoerOmFair wordt gehouden op zondag
9 november 2014 van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Citaverde College, Jagerstraat 6, Roermond.
De toegang is gratis

 

Een interactieve lezing over positief opvoeden en natuurlijk passend onderwijs en zorg naar behoefte, ontmoeten, inspireren om ervaring en professionaliteit met elkaar te verbinden.

Bewustzijn leer- en ontwikkelingsprocessen in gezin, - onderwijs en hulpverlening.

Voor wie? Ouders, leerkrachten, IB-ers, studenten,zorgverleners, bestuurders etc.

Waar en wanneer? Boshotel te Vlodrop (bij Roermond) op 30 oktober 2014.
Inloop vanaf 19.00 uur - A
anvang 19.30 uur.

Entree: EUR 15,00 incl. koffie/thee

Uitgebreide  info over de lezing en hoe aan te melden, onder lees meer.

Themabijeenkomst over Hoogsensitiviteit 15.05.2014

Op donderdag  15 mei 2014 Themabijeenkomst over Hoogsensiviteit voor de  vrijwilligers van SUPPORT opvoedingsondersteuning in Roermond.
Inleider: Ingrid Rouleaux - leidraad de gedichten in  het Boekje Kinderen met een Boodschap.

Lezing Ingrid Rouleaux   “Kinderen van Nu in hun kracht” bij MOK  op 13-03-2014

IEen half jaar geleden werd ik gevraagd door MOK of ik een lezing wilde geven m.b.t. Bewustzijn leer- en ontwikkelingsprocessen in het onderwijs en de huidige regelgevingen van de overheid.
MOK is een ontmoetingsplaats voor mensen die zich op vernieuwende wijze en eigentijdse manier willen bezighouden met zingeving, spiritualiteit en geloof. MOK is grensverleggend, Carla Muysert, Pim van Lommel, Albert Jansen, Herman Wijffels, Janet Ossebaart en vele anderen hebben al een lezing bij MOK op hun bijzondere locatie gegeven.

Het Jaarthema van MOK is "aan het licht komen". Met dit uitgangspunt heb ik gekozen om mijn lezing "Kinderen van Nu in hun kracht" te geven.

TIjdstip:  donderdagavond 13 maart 2014 van 20.00-22.00 uur. Entree € 10, 00. Je bent van harte welkom in de Bantsiliek in Bant ( boven Emmeloord).

Om 19.30 uur is de ruimte open.

Locatie: Adres Bantsiliek Zuidwend 2, 8314 AA Bant, tel. 0527-26167

Routebeschrijving:

Pagina 1 van 2