Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Een bundeling van positieve kracht rondom het kind

eenbundelingvanpositievekrachtIngrid Rouleaux, moeder, auteur, haar zoektocht en ontmoetingen met werken met kinderen vanuit het hart met verstand, de weg naar Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in Balans. Dit boek geeft een goed inzicht in alle facetten wat nodig is om een veilige omgeving te creëren voor kinderen , om kinderen positief te begeleiding in hun ontwikkeling binnen gezin, onderwijs en zorg.

Met medewerking van: Marlies Loven - Wies Clout –orthopedagoge en sensitherapeut, Carla van Aarsen – moeder en leerkracht, Jeannette Steegmans – moeder, Huub Verlinden – auteur, een reguliere arts die zich verdiept heeft in natuurgeneeskunde, Ludo Peters, leerkracht en coördinator in het (speciaal)onderwijs.

 • Het gevoel
 • Bewustwording
 • Terug naar de Bron
 • Leren is een levensproces
 • Jong geleerd oude gedaan
 • De mens zelf en zijn gezondheid, we moeten weer leren voelen.
 • Positief opvoeden: Hoe kinderen zich spiegelen
 • Financiële opvoeding
 • Kinderen,  ze laten mij zien wie ik ben
 • Groeien, een leven lang
 • De Dyadessen rondom het (hooggevoelige) kind
 • Stimuleren van Denkvaardigheden, een noodzaak
 • Waarden van het leven, het leren omgaan met elkaar
 • De kracht en energie rondom het kind
 • De nieuwe tijd: verbondenheid en innerlijke vrijheid
 • Dit boek is vanaf 2022 niet meer in de boekhandel te koop, het is nog wel te bestellen voor € 7,00 inclusief verzendkosten bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Afhalen in Roemond kan ook, dan worden de verzendkosten in mindering gebracht. 

 

De Verbinding met God

verbindingmetgodIngrid Rouleaux-Korsen, auteur met een speciale opdracht.

Enigszins verwonderd, beduusd, nam ik  de opdracht aan om "De Verbinding", de weg samen met Frans naar de oorsprong, te mogen beschrijven als een soort  reisleider. De broninformatie  raakt de kern, de intelligentie en de logica, de grootsheid van het leven...het Universele Goddelijke in de mens, de Essentie. Leven in Harmonie met al wat is, gebaseerd op de Universele Wetten.

De onvoorwaardelijke liefde, wijsheid en mededogen heeft me aangeraakt in iedere cel van mijn wezen...ik heb ervaren en Frans, mijn liefste, ging in het proces mee vanuit zijn eigen beleving.  Wies, Carla en Jeannette, de vrouwen die meewerkten aan mijn eerste boek"Een Bundeling van positieve kracht rondom het Kind" lopen als een rode draad door  het boek "De Verbinding met God"  heen.

Ik ben razend enthousiast...leren is voor mij nog nooit zo leuk, verwonderlijk, zinnig en uitdagend geweest, als tijdens deze opdracht. Ik kreeg de informatie  op een manier aangeboden die bij mij past!  Ik mocht ervaren op mijn eigen tempo. Het motiveert, stimuleert en enthousiasmeert...zo zou elk kind van zwak, gemiddeld tot en met hoogbegaafd les moeten krijgen.  Deze (basis/bron)kennis en ervaring is wat ik als kind en als moeder  (onbewust) gemist heb in opvoeding en onderwijs en vele kinderen en ouders en leerkrachten met mij. Het werd mij gaandeweg ook duidelijk waardoor dit kon gebeuren. Jammer, omdat de ontwikkeling van het  SQ (spirituele quotiënt) in samenwerking met  het IQ en EQ (ook wel  meervoudige intelligentie genoemd)  het kind juist de mogelijkheid biedt zijn volledige potentieel te benutten en goed in zijn eigen kracht  te staan. Het kind wordt uitgedaagd beide hersenhelften in combinatie te gebruiken. Het kind (in jezelf) wordt uitgedaagd  zelf accepteren met al zijn mogelijkheden en onmogelijkheden. Het kind mag ontdekken, verwonderen en verinnerlijken.  Het kind leert kennis in wijsheid toepassen, verantwoording nemen,  en in eerlijkheid te handelen en middels krachtenbundeling samen te werken. Kinderen worden gelukkig van deze vorm van samenwerking en verbinding. Het kind kan en mag ZIJN, het kind is vanuit het hart verbonden met zijn naasten en de wereld.. een kind van een nieuwe tijd.

Dit boek is vanaf 2022 niet meer in de boekhandel te koop, het is nog wel te bestellen voor € 10,00 inclusief verzendkosten bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Afhalen in Roemond kan ook, dan worden de verzendkosten in mindering gebracht. 

Kinderen met een boodschap

kinderenmeteenboodschapNa een lange zoektocht zijn wij er achter gekomen dat onze zoon hoogsensitief is. Het is ook zeker aan hem te danken dat dit boek ontstaan is. Hooggevoelige kinderen zijn wijs voor hun leeftijd en hebben daadwerkelijk iets te vertellen. In hun omgeving ontmoeten zij nog veel onbegrip. Ik zie het als mijn taak om de boodschappen die zij, tussen de regels door, geven met hun gedrag en uitlatingen naar buiten te brengen.

Voordat Kinderen met een boodschap is uitgegeven, heb ik een aantal volwassenen en kinderen de gedichten, die spontaan in me op gekomen zijn, laten lezen. De ontroerende reacties, zoals "zo heb ik me als kind ook gevoeld" en "het lijkt wel of het over mij gaat", zeggen mij genoeg.

Kinderen van nu vertellen in duidelijke taal hun gedachtegang aan jou. In deze eigentijdse gedichten vertellen ze ons wat ze missen en waar hun pijn zit, maar ook waar ze echt behoefte aan hebben. Signalen die onze onvoorwaardelijke aandacht vragen in de omgeving van jouw kinderen en kleinkinderen.

Lees ook de vele recensies.

Auteur: Linda van Hulsen-Beneker
Mede-auteur en eindredactie: Ingrid Rouleaux-Korsen
Tekeningen: C. Beneker
Vormgeving: Jeannette Steegmans

Dit boek is vanaf 2022 niet meer in de boekhandel te koop, het is nog wel te bestellen voor € 7,00 inclusief verzendkosten bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Afhalen in Roemond kan ook, dan worden de verzendkosten in mindering gebracht. 

Positief Opvoeden: Hoe kinderen zich spiegelen

positief-opvoedenDr Sal Severe, leraar, counselor, schoolhoofd, schoolpsycholoog en directeur bijzonder onderwijs heeft dit boek gebaseerd op de ervaringen en ideeën van meer dan 20.000 ouders die zijn cursussen bezocht hebben. Het geeft ouders (en ook leerkrachten) een flink steuntje in de rug en maakt hun leven aangenamer en eenvoudiger. Ouders moeten inzien dat het gedrag van hun kinderen vaak hun eigen gedrag weerspiegelt. Het is een inzicht dat dit boek uniek maakt. Het is niet gericht op al die dingen die kinderen verkeerd doen. Het vertelt ouders wat ze anders kunnen doen.

Ingrid Rouleaux: "Dit boek is het meest complete, creatieve, liefdevolle en praktische boek over opvoeding van kinderen, dat ik ooit gelezen heb. Geen betutteling, gewoon stapels ideeën."

Dit boek is vanaf 2022 niet meer in de boekhandel te koop, het is nog wel te bestellen voor € 15, 00 inclusief verzendkosten bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Afhalen in Roemond kan ook, dan worden de verzendkosten in mindering gebracht. 

Een gedeelte van de opbrengst zal zorgvuldig besteed worden aan projecten voor kinderen, waaronder ook de Campagne "Onze Kinderen zijn de Toekomst".