Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Voorkomen is beter dan genezen

De gezondheidswetenschap is volop in ontwikkeling. Er worden onderzoeken verricht, nieuwe technieken ontdekt en toch neemt het aantal mensen dat ongezond is toe. Dit voelt niet logisch. Het medicijngebruik is schrikbarend toegenomen.

Minstens 6,5 miljoen Nederlanders zijn te zwaar, zo blijkt uit de cijfers van het CBS over de periode 2009-2011 In de laatste 30 jaar is het aantal mensen met overgewicht meer dan verdubbeld .

Hoe zou het met de gezondheid in de wereld gesteld zijn als we open staan voor elkaar en bereid zijn het beste halen uit de reguliere en alternatieve geneeskunde?

Een wereld van verschil

Vanuit onze eigen ervaring kunnen we uit de grond van ons hart zeggen: "het maakt een wereld van verschil". Vanaf 2002 laten Frans en ik ons zo nu en dan behandelen door een reguliere arts die zich verder ontwikkeld heeft in natuurgeneeskunde. Kwalen, chronische ongemakken, die de reguliere geneeskunde niet kon genezen, heeft de natuurgeneeskunde wel genezen. Wij leerden de diepere oorzaken van ziekten en kwalen begrijpen. We gingen kritischer naar voeding en onze gewoonten kijken. Wij leerden omgaan met levensenergie, ons zelfgenezend vermogen te benutten. We zijn op eigen kracht gaan genezen en hebben daar alles voor in het werk gesteld wat nodig was. Wij willen geen slaaf zijn van een economische ziekmakende maatschappij, die ons afhankelijk wil houden. Wij zijn zelfnadenkende en zelfredzame mensen. Wij maken eigen keuzes zowel in de reguliere als in de natuurlijke geneeskunde, hoe we ons willen laten behandelen, op grond van studies en informatie die de verschillende kanten belichten.

In het boek "Een bundeling van positieve kracht rondom het kind" besteden we ruimschoots aandacht aan verschillende natuurlijke manieren om lichaam en geest gezond te maken/ heel te houden. In het boek "De Verbinding met God" laat ik zien hoe het werkt om uiteindelijk helemaal in balans te komen.

Informatie

De voedingsmiddelenindustrie biedt steeds meer kant en klaar producten waar E nummers en onnodige dikmakers in zitten. Over de gevaren van glucose -fructosestroop en aspartaam wordt nauwelijks in de media gerept. Evenals gevaren voor straling voor mobiele apparatuur. Weet u dat er resten van medicijnen (o.a. prozac) in ons kraanwater zitten en wij die ongewild innemen? Wij besteden regelmatig aandacht aan dit soort zaken in onze nieuwsbrieven.

In het boek "Kinderen met een Boodschap" wordt in een aantal gedichten ook aandacht besteed aan voeding en hooggevoeligheid en het onnodig labelen.

In het boek Magnesium (zie onze boekenwinkel) vertelt de kinderarts Mousain-Bosc hoe zij op spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een "vergeten"mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen.

Ecologisch leven, tuinieren en koken

Frans en ik tuinieren op ecologisch wijze en eten regelmatig groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin.
Wij zijn lid van Velt ecologisch tuinieren in de gemeente Leudal. De organisatie komt oorspronkelijk uit België. In Nederland komen er steeds meer gebieden waar bijeenkomsten gehouden worden. Je kan actief Lid zijn, of alleen het blad Seizoenen (ecologisch leven, tuinieren en koken) 6x per jaar ontvangen. Ook interessant om informatie in te winnen om een schooltuin op te starten.

Wij gaan met plezier een paar keer per jaar naar de bijeenkomsten. Mensen met zoveel ervaring bij elkaar, en vooral zo'n passie voor (ecologisch) tuinieren en koken met verse ingrediënten. De diversiteit in kennis en ervaring maakt elke bijeenkomst weer bijzonder. Ondertussen ontstaan er trouwe banden, niets aan elkaar opleggend, delend en ontvangend.. stekjes, recepten, weetjes.. Ik zie de tendens verschuiven in de bijeenkomsten om ook verder dan de tuin te kijken, permacultuur, transition town, lezingen over vleermuizen, kruiden en de werking van kruiden, homeopathie, over tekenbeten, wandelingen in de natuur, etc.. Het is goed als we zorgvuldig met de aarde en haar natuur om leren gaan. En het is heerlijk om uit je eigen tuin te kunnen eten. Het buitenleven is zo bijzonder.. met de natuur verbinden.. geeft energie. 

Fit en vitaal

Vitaal water is van levensbelang voor mens, plant en dier. Het is een van de belangrijkste levensbehoeften, wij bestaan voor ruim 70% uit water! Er zijn studies verricht van gebieden waar mensen langer en gezonder leven, conclusies: zuivere lucht en zuiver water! Net zoals wij mensen voelt water zich het beste als het haar natuurlijke gang mag gaan. Frans en ik zijn ons hierdoor gaan verdiepen in manieren waarop je in je huis weer gezond drink- en badwater water kunt creëren. Wij werden vanzelf geleid naar prachtige systemen en de mensen achter deze systemen... het blijft ons fascineren hoe alles op ons pad komt. We hebben gekozen voor het Aqua Elisa vitaal watersysteem in huis, een weldaad! Vanwege onze enthousiasme over de werking en onze tevredenheid met het resultaat, hebben wij de moeite gedaan om dit product naar Nederland te brengen.
U kunt informatie vinden op www.maakwatervitaal.nl

Een zorg minder

Het Kind (in jezelf) dat geleerd heeft in hartsverbinding te leven, maakt gezondere keuzes, is fitter en vitaler en vreugdevoller. Het kan vele ongemakken en psychische en lichamelijke ziektes voorkomen. Dit feit levert een kostenbesparing op binnen de psychische en geneeskundige zorg, in ieder gezin.