Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Gemeenschappelijk belang

Laten we eens echt naar elkaar luisteren, elkaar ruimte geven en onze vooroordelen loslaten, dan zullen we ontdekken dat er veel wijsheid onder de mensen is en dat we allemaal een gemeenschappelijk belang hebben:

In welke cultuur je ook bent grootgebracht, je wil in je waarde gelaten worden, "anders" mogen zijn, je geliefd voelen, jezelf mogen zijn en jouw plekje in de wereld vinden. Diep in ons hart willen we allemaal dat onze kinderen een gezonde toekomst krijgen.

Humaan

Alhoewel ik er stellig in geloofde dat er meer is tussen hemel en aarde, was het nog nooit in mij opgekomen dat ik een rechtstreeks lijntje met "God" zou kunnen hebben. Ik was ook niet op zoek naar God, maar naar een gezonde neutrale natuurlijke basis, werken vanuit het hart met verstand met kinderen. Ik heb gevonden... Neutraal, eerlijk, betrouwbaar, veilig, zo heb ik de Goddelijke Liefde ervaren, niet partijdig, onzijdig, gewoon humaan.

Oergevoel

Als kind heb ik nooit kunnen bevatten dat verschillende culturen en religies oorlog met elkaar voeren. Ik heb terug mogen blikken in mijn vorige levens bij de Indianen, verder nog bij de Kelten(heidenen) en de Egyptenaren. Ik begreep dat het oergevoel er niet meer mocht zijn....het is in de loop der tijden verdreven, bespot, bestraft. Jezelf zijn werd verledentijd. We worden nu nog geconfronteerd met de gevolgen van het uitsluiten van het gevoel. Nu nog, in deze moderne democratische tijd, merk ik dat velen onder ons er nog verkrampt van raken of bang zijn dat ze voor gek verklaard worden als ze een spirituele ervaring meemaken of hun intuïtie volgen... bang zijn er niet meer bij te horen. Ik kan nu plaatsen waarom ik als kind zo'n hekel aan geschiedenis had. Het is hoofdzakelijk door machthebbers geschreven. Ik vertikte het als kind om dit te leren... mijn diepe gevoelens, het kind in mij wist dit onbewust al.

En Frans, hij had als 12-jarig kind tegen zijn zwaar gelovig katholieke moeder gezegd: ik doe niet meer mee, ik voel me bedrogen. Dat was nogal wat voor die tijd. Ik moest er altijd om lachen als Frans met humor en een serieuze ondertoon zei: als ik later Paus wordt dan schaf ik het celibaat af... een trainer van een voetbalelftal moet toch ook verstand van voetballen hebben.

Een teken aan de wand

God zegt: de tijd is aangebroken om de zaak recht te zetten... de kerk heeft de macht van het individu ontnomen.
Met het universele boek "De verbinding met God " gaat een nieuwe wereld open in onze multiculturele samenleving. Ik ben heel dankbaar dat de Goddelijke Liefde een bewijs van sturing gaf in de vorm van de Mandala. Als dat geen teken aan de wand is!