Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Wij willen de hoop van de Kinderen van Nu waarmaken...

Ingrid & Frans RouleauxIngrid Rouleaux-Korsen, een moeder met een speciale opdracht in haar leven, auteur, verhalenverteller, ervaringsdeskundige in Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in Balans, eindredactie en initiator van "Onze kinderen zijn de Toekomst".

Ik ben een praktisch ingesteld mens, met een neutrale opstelling in schoolkeuze en levensbeschouwingen. Communicatie, verbinden vanuit het hart met verstand met name in  gezin en onderwijs, daar waar de educatieve basis bij kinderen wordt gevormd, heeft me van jongs af aan geboeid. Kinderen een praktische, liefdevolle basis aanbieden, geven wat ze  werkelijk nodig hebben in hun ontwikkeling, kernkwaliteiten om hun plekje in de wereld in te  kunnen nemen, om met plezier een gezonde toekomst op te bouwen, JEZELF kunnen en mogen ZIJN, de dialoog met elkaar aangaan vanuit verscheidenheid en gelijkwaardigheid... staat centraal in mijn leven,  in mijn boeken en in de Campagne 'Onze Kinderen zijn de Toekomst'.

Burgermeester van Venlo Hubert BrulsHubert Bruls, burgermeester van Venlo, bij de boekpresentatie van "Kinderen met een Boodschap".Overbekend en nog steeds 100 % waar: "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst". De oproep, vastgelegd in het landelijke burgerinitiatief Christoffel Appèl, om kinderen positief op te voeden op weg naar een voor hen positief en gelukkig leven, en de actie lopend vuurtje “Kinderen met een Boodschap” binnen de Campagne Onze kinderen zijn de Toekomst, ondersteunen wij burgemeesters van Venlo en Roermond dan ook van harte. Dat met name de ouders en leerkrachten een cruciale rol spelen, is voor ons zonneklaar. Die rol behelst, naast het geven van een goed voorbeeld, ook het scheppen van heldere kaders en duidelijkheid over wat passend en niet passend is in de huidige samenleving. Van jongs af aan. Wat ouders en leerkrachten in de jongste jaren van kinderen in positieve zin investeren, krijgen zij en de maatschappij in de latere jaren uitbetaald. Het is een eenvoudig, maar in de praktijk blijkbaar toch een lastig principe.

FundamentleggersVan links naar rechts Carla Loven, Ingrid Rouleaux,  Jeannette Steegmans en  Wies Clout,.  Zij hebben meegewerkt aan het boek "Een Bundeling van Positieve kracht rondom het Kind", het was ongelooflijk hoe sterk de krachten werkten.   Wij maakten elkaar 'beter' aan onze keukentafel en mede daardoor kreeg mijn praktische zoektocht naar werken met kinderen vanuit het hart met verstand een persoonlijke bijzondere wending...Carla, Wies en Jeannette lopen als een rode draad door mijn boek "De Verbinding met God". Deze foto is gemaakt  tijdens onze boekpresentatie.

Emiel van Doorn, Stichting Stibco – Mediërend Leren
Ontwikkelend Onderwijs en Ontwikkelingsgericht Begeleiden in Alledaagse Situaties. De mogelijkheden van mensen kennen geen grenzen. Als je niet voor iemands kwaliteiten gaat, moet je van zijn gebreken afblijven. Als wij onze kinderen niet zien vanuit hun kracht en betrokkenheid met hun eigen ontwikkeling, wie zijn wij dan? www.stibco.nl
( Ludo Peters Vader, leerkracht, coördinator in het speciaal onderwijs , heeft een stuk over  mediërend leren in mijn boek "Een Bundeling van Positieve kracht rondom het Kind" geschreven.. met de titel "Stimuleren van denkvaardigheden: een noodzaak")

Carla Muijsert-van Blitterswijk, Stichting WelZijn kinderen
Auteur van 'Nieuwetijdskinderen, het intuïtieve kind in gezin, onderwijs en hulpverlening'. Kinderen van deze tijd zijn 'anders'. Een belangrijke reden hiervoor is de ongekend snelle evolutie van het menselijk bewustzijn. In haar werk draagt ze een kwaliteitsgerichte benadering uit:denken vanuit mogelijkheden, zien van kernkwaliteiten en handelen
www.welzijnkinderen.nl

Janita Venema en de kindertolken® NL, - Methode Het Fluisterkind®
PresentChild. Leren luisteren naar wat kinderen over jóuw leven te vertellen hebben.
www.presentchild.com

Het Christoffel Appèl is met speciale aandacht mede ondertekend door Chantal Janzen, musicalster en presentatrice, Paul Liekens en vele anderen..

Chantal Janzen, Musicalster en presentatrice, Op 23 januari 2009 is Chantal moeder geworden van James. Zij is bij het comité van aanbeveling van de Stichting wereldvredesvlam Venlo.

Paul Liekens: Proficiat met jullie initiatief, het is bijzonder mooi en volledig uitgewerkt! Bestuurder van Heart Systems nv, NLP trainer en sjamaan. NLP is een zeer werkzame methode voor bewustwording en gedragsverandering waarmee uitstekende resultaten kunnen worden bereikt. Het helpt je potentieel te benutten en je werkplezier te vergroten.

beschermers-roermondBeschermers Burgemeester Peter Cammaert van Roermond en Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne Onze nieuwe Beschermvrouw en Beschermheer Vanaf de eerste uren van de lancering van de Campagne OKZDT en het Landelijk Burgerinitiatief Christoffel Appèl,hebben wij veel inhoudelijke en praktische steun ontvangen van Burgemeester Henk van Beers van Roermond. Nu hij met pensioen is, zijn wij verheugd, zeker nu een intensieve samenwerking tussen ouders, kind, scholen, gemeenten en jeugdzorg het kerndoel is, van passend onderwijs en decentralisatie Jeugdzorg, dat het stokje wordt overgenomen door Burgemeester Peter Cammaert van Roermond en Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne. Zij zijn begin februari 2014 officieel onze Beschermheer en Beschermvrouw geworden. We heten beiden van harte welkom. In december 2013 heb ik met beiden een diep inhoudelijk onderhoud over onze visie en doelstelling binnen de Campagne op het stadhuis gevoerd. Van beide kanten spraken we uit hoe verrassend en bijzonder dit gesprek verliep. Zoals het tegenwoordig gaat, moest eerst een verzoek aan de raad gedaan worden en een integriteitformulier worden in gevuld i.v.m. belangenverstrengeling. Het college is akkoord met het Beschermerschap! Als bruggenbouwers hopen we hiermee nog meer ontwikkelingen tot stand te kunnen brengen die positief toekomstbepalend zijn voor de kinderen van Nu. Meer informatie over Burgemeester Cammaert en Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne vind u op deze links

http://www.roermond.nl/4/Roermond/(9861)-Bestuur-en-organisatie/Marianne-Smitsmans-Burhenne.htmlhttp://www.roermond.nl/4/Roermond/(9861)-Bestuur-en-organisatie/Peter-Cammaert.html