Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Pesten, wat is het en wat kun je ertegen doen? Het filmpje van Arie van Kessel

dinsdag, 06 augustus 2013 08:01
Pesten, wat is het en wat kun je ertegen doen? Het filmpje van Arie van Kessel

De nalatenschap van Arie van Kessel en zijn grootste wens
Onze ambassadeur Hannie Ruinen van Neuro-insight deelde mij mede dat haar dierbare vriend en vriend van vele kinderen, Arie van Kessel, op 20 juli 2013 overleed. Arie, voorzitter van Hint Limburg, directeur geweest aan een basisschool, schreef in 2009 voor ons een recensie voor het boek "Kinderen met een Boodschap", waaruit blijkt dat hij tot in zijn ziel geraakt was. Hij verwoordde zijn emoties onverhuld en krachtig.Op de valreep van zijn leven heeft Arie nog een filmpje gemaakt over zijn visie op pesten en hoe je het kunt uitbannen. Arie heeft het filmpje zelf niet meer kunnen zien. Zijn grootste wens was, dat het door veel kinderen gezien wordt. Meer over Arie van Kessel en bekijk het filmpje over pesten onder lees verder

Arie van Kessel  is directeur geweest aan een basisschool in het Zuiden. Hij ontwikkelde een methode voor hoogbegaafde kinderen. De methode was erop gericht dat het kind gewoon les kon krijgen en houden in de eigen klas. De werkwijze en visie worden deels voortgezet door de mensen van Axnaga van Ruud Jansen.

Arie hielp vanuit zijn eigen praktijk AriQ, kinderen die door hun hoogbegaafdheid problemen hadden in het onderwijs. Hij werkte met hen op school, en werkte en sprak ook met de leerkrachten. Hiermee heeft hij veel kinderen weer een stukje zelfvertrouwen gegeven.

Als voorzitter van Hint Limburg heeft Arie de vereniging meer dan nieuw leven ingeblazen en heeft ervoor gezorgd dat er door en met de activiteitencommissie veel leuke, gezellige, ontspannen en leerzame bijeenkomsten werden en worden georganiseerd. Arie legde afgelopen herfst het voorzitterschap neer toen hij wist dat hij ziek was. Op de achtergrond bleef hij echter nog actief meedenken. Zijn visie leeft voort op een flink aantal basisscholen, bij Hint Zuid Limburg en bij veel kinderen.

Op de valreep van zijn leven heeft Arie van Kessel nog een filmpje gemaakt zijn visie op pesten en hoe je het kunt uitbannen. Arie heeft het filmpje, zie hieronder,  zelf niet meer kunnen zien, zijn grootste wens was, dat het door veel kinderen gezien wordt. Help jij maar om het de rest van de wereld te vertellen!

Media

Arie van Kessel - zijn visie over pesten en hoe je het kunt uitbannen