Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Van Leerplicht naar leerrecht

woensdag, 07 augustus 2013 23:32
Van Leerplicht naar leerrecht

Het pleidooi van "leerplicht naar Leerrecht" van  Kinderombudsman Marc Dullaert is een stap in de goede richting van passend onderwijs voor elk kind.
Wij kunnen volledig achter dit rapport staan. De reactie van Sander Dekker baart ons zorgen

Lees het adviesrapport van de Kinderombudsman over waarborging van het recht op onderwijs naar aanleiding  van het onderzoek voor thuizitters op http://www.dekinderombudsman.nl/ul/cms/fck-uploaded/KOM2.2013.OnderwijsThuiszitters.pdf

De NVvTO ( De Nederlandse Vereniging van Thuisonderwijs is ook  van mening dat leerplicht vervangen moet worden door leerrecht. Een leerrecht passend bij het kind. Daarvoor is meer diversiteit nodig in het onderwijs, inclusief thuisonderwijs om alle talenten te ontplooien om de samenleving te verrijken. Dit sluit goed aan bij een maatschappelijke ontwikkeling van "een levenlang leren". De NVvTO is voor vrijheid van onderwijs, inclusief thuisonderwijs!

In een recente brief aan de Tweede Kamer kondigt staatssecretaris Dekker (VVD) aan het thuisonderwijs op termijn te willen verbieden. Dekker: "Ik zal de vrijstelling op grond van richtingsbedenkingen dan ook laten vervallen en zal een wetsvoorstel hiertoe voorbereiden. Dit wetsvoorstel komt in de plaats van de eerdere toezeggingen van minister Van Bijsterveldt met betrekking tot thuisonderwijs."

lees voor verdere informatie  op http://www.thuisonderwijs.nl/staatsecretaris-wil-thuisonderwijs-gaan-verbieden/