Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Van plusklas naar thematisch onderwijs - Juf Annemarie in het blad “De nieuwe leraar”

maandag, 26 maart 2018 11:13
Van plusklas naar thematisch onderwijs - Juf Annemarie in het blad “De nieuwe leraar”

Hier gaat het ons om.  Zo zie ik het onderwijs en daarmee de kinderen groeien naar een betere, liefdevollere en betekenisvollere, wereld.

Mensen leren op vele manieren. Hoe wij onderwijzen is vaak niet hoe leerlingen leren. Ik ben steeds op zoek naar wat er voor nodig is deze werelden zo goed mogelijk bij elkaar te brengen, aldus Juf Annemarie van Es  die  via Linkedin op mijn pad kwam.

Haar inzet en betrokkenheid  raakt me in mijn hart, evenals de recente opmerkingen in het Christoffel Appèl. Hier gaat het ons om!  

Van plusklas naar thematisch onderwijs

We hebben hier op school een bonte verzameling kinderen. Met  I.Q ’s van 60/70 tot 150. Dat is best ingewikkeld lesgeven. Toen ik hier begon, werkten we vooral met gedifferentieerde instructie, maar dat is natuurlijk eigenlijk een lapmiddel. Je krijgt hiermee nooit onderwijs op maat, aldus Juf Annemarie in het blad “De nieuwe leraar” ....

Lees het artikel op https://woordenbeeldclub.com/ en bekijk de inspirerende lesvoorbeelden die op de website woord en beeldclub gedeeld worden.

Annemarie van Es is Intern begeleider, coördinator techniek, projecten en cultuur bij OBS De Startbaan