Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Nieuws

Een gesprek over passend onderwijs en het Christoffel Appèl.

basisschool-t-mozaikEen school met de harmonische verhouding van de Gulden Snede...een tweede thuis voor kinderen. Een basisschool van mijn dromen in een wijk met 59 verschillende culturen, een mooi voorbeeld van vernieuwend denken en in samenwerking doen! Na de open dag, werd ik tot mijn verrassing uitgenodigd door de directeur Hetty Belgers voor een persoonlijke rondleiding terwijl de kinderen aan het spelen, leren en ontdekken waren. Ik ben onder de indruk van van het gebouw en de rust en het plezier dat de kinderen uitstralen! Op mijn verzoek willen Hetty namens alle leerkrachten, de architect Hans Coppen en de kinderen van BS 't Mozaïek hun positieve ervaringen met alle plezier met jullie delen. Ingrid Rouleaux.

Voeding veroorzaakt heel erg vaak ADHD

vrijdag, 25 februari 2011 00:00

Doorbraak in baanbrekend onderzoek: "voeding veroorzaakt heel erg vaak ADHD". Klachten verdwijnen bij 78% van de kinderen. Gevoel, verstand en ervaring telt!

Twee jaar geleden volgde EenVandaag wetenschapper Lidy Pelsser die destijds bezig was met het opzetten van een groot onderzoek naar de relatie tussen voeding en ADHD. Het onderzoek is nu afgerond en de resultaten zijn afgelopen weekend gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet. Pelsser bewijst dat met behulp van een dieet en een goede begeleiding van ouders ADHD bij 78% van de kinderen kan verdwijnen. Ook zijn medicijnen als Ritalin en Concerta niet langer meer nodig. Kijk naar de uitzending opeenvandaag.nl.

Buiten koud en binnen warm. Gezellig kaarslicht, lekker eten, mooie verhalen, samen zijn met familie en vrienden tijdens Sinterklaasavond en de Kerstdagen. Van jongs af aan heb ik altijd zo genoten van de sfeer en het samenzijn die de decembermaand met zich mee brengt, een warm gevoel van binnen. Het verhaal van Maria en Jozef en het kindje Jezus blijft actueel en blijft ons verwonderen. Helder licht, geboren in barre omstandigheden. Voor mij was dit verhaal een groot deel van mijn leven zo ongrijpbaar. Ik ben niet gedoopt en heb me nooit aangetrokken gevoeld tot welk kerkelijke instituut dan ook. Wel voel ik me nauw verbonden met natuurlijk leven, de mensen, de kerkelijke gebouwen, de kunstwerken...zo prachtig door mensenhanden gebouwd, vaak op de meest bijzondere locaties.

Worldday Interconnectedness 10-10-10

donderdag, 11 november 2010 00:00

Nog even terugblikken en nagenieten van Worldday of Interconnectedness op de hoofdlocatie Beukenrode in het Hart van Nederland. 10-10-10 was een dag vol zonneschijn, mooie momenten met een lach en soms ook een traan van ontroering, maar ook momenten van stilte. Op allerlei authentieke manieren werd Verbinding gemaakt. Het programma begon met de indrukwekkende opening van Rabbijn Soetendorp, gevolgd door waardevolle ontmoetingen tijdens onze lezingen/workshops Hartverlangen "Onderwijs en Bovenwijs". Carla en Paul van To Be hebben twee prachtige liederen gezongen tijdens onze ceremonie "Onze kinderen zijn de Toekomst". De spontane reactie van een klein meisje op "Vrede voor jou en mij", waarop zij met heel haar wezen luid riep voor IEDEREEN, galmt hartverwarmend na in mijn gedachten. Herman Wijffels sloot de dag af met wijze woorden.

Pagina 11 van 14