Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Nieuws

Magnesium, dé oplossing voor gedragsstoornissen en vele andere aandoeningen" zoals ADHD, Autisme, epilepsie en depressie. Dit is een bericht van hoop voor vele families ... ontdek het zelf!  NIEUW BOEK: "Magnesium, dé oplossing voor gedragsstoornissen en vele andere aandoeningen" zoals ADHD, Autisme, epilepsie en depressie. Ellen Vader is de vertaalster van het boek dat deze maand in Nederland verschenen is.

Ingrid Rouleaux (Onze Kinderen Zijn De Toekomst.nl): "Door het introduceren van Het Christoffel Appèl, het Landelijk Burgerinitiatief waarin het Welzijn van het kind centraal staat, heb ik een hartverwarmend contact met Ellen Vader gekregen. Zij woont in het zuiden van Frankrijk en aldaar las zij een artikel over een boek, geschreven door de Franse Kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc, tevens magnesiumspecialiste, dat handelt over de verbazende resultaten die zij had geboekt met de behandeling van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen met magnesiumsupplementen, in die mate zelfs dat deze kinderen na een paar maanden een dusdanige transformatie hadden ondergaan dat zij géén medicijnen (Ritalin met name) meer nodig hadden om hun hyperactieve gedrag in toom te houden."

Arend Zeevat van Mens & Spirit: Enige tijd geleden tekende ik het Christoffel Appèl, een burgerinitiatief dat gericht is op het aandacht vragen voor de werkelijke ontwikkelingsbehoeften van het kind. Kinderen hebben de toekomst, wordt vaak gezegd. Maar geven wij ze ook de toekomst die zij nodig hebben? Wie bepalen hoe die toekomst er uit ziet? Staan wij wel voldoende open voor het werkelijk waarnemen van wat kinderen echt nodig hebben? Dit zijn onder andere vragen waar ik met Ingrid Rouleaux-Korsen over ga praten. Zij is met haar man de initiatiefneemster van de campagne 'Onze kinderen zijn de toekomst'.

Met humor kom je ver

maandag, 03 mei 2010 00:00

Gonny Corstjens is moeder van twee bijzondere kinderen. Ik raakte met haar in gesprek op ons Congres in Roermond en ontmoette haar een paar dagen later weer ... zij vertelde over een ervaring met haar zoon op school, het leverde een komisch moment op.

Ingrid Rouleaux, auteur en initiatiefneemster van de Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Doedelzak spelers in de klas?

Hoi Ingrid

Ik ben weer diep geroerd omdat ik ontdek dat er dus met mij meer mensen zijn die op deze manier tegen onze kinderen aankijken. De wereld is echt aan het veranderen, heel langzaam maar heel zeker!!!! Ik begrijp nu hoe het komt dat ik bij sommige mensen zoals bij jou bijvoorbeeld het gevoel heb dat ik ze al heel lang ken ... heb jij dat nou ook? Volgens mij is niet gek want wij denken en voelen het zelfde en dat wordt vast en zeker door de kosmos aangestuurd, dat weet ik absoluut zeker! Dit is allemaal van te voren vastgelegd en wij moeten ons blijkbaar bundelen sterk maken en gaan samenwerken. Geweldig!!!

Sinds kort heb ik het genoegen contact te hebben met een bijzonder begaafde autistische jonge vrouw van 22 jaar. Onder de naam Sarah Morton heeft zij 3 boeken geschreven over haar ervaringen met diverse scholen en de hulpverlening. Met haar stem en haar inzicht komt ze op voor zichzelf en vele kinderen die niet krijgen of gekregen hebben wat ze werkelijk nodig hebben, met alle gevolgen van dien. Met haar eigen wijsheid en haar schrijfkunst houdt zij de maatschappij een spiegel voor. Ik nodig je uit om in die spiegel te kijken namens alle kinderen die zich "anders" voelen.

Regels maakt vlegels

zondag, 17 juni 2012 09:10

Nederland gaat op 9 juni 2010 opnieuw naar de stembus. De politiek is gevallen. Partij trekken ... het circus is weer in volle gang. Nederland zit in een economische crisis, wereldwijd gebeuren er rampen die aandacht verdienen. Er zijn Burgers die al jaren wachten op hun "Burgerrecht" en door allerlei regelgeving en andere omstandigheden in de knel zitten, niet krijgen wat ze werkelijk nodig hebben ... zij zullen hoogstwaarschijnlijk nog langer op hun tandvlees moeten lopen ... het circus trekt immers weer door het land en daar gaat de aandacht vooral naar toe. De Partij voor de Vrijheid wil zijn slag slaan ... ik laat mijn gedachten te vrije loop. Welke vrijheid, waar hebben ze het over? We zitten toch niet te wachten op een stigmatiserende politieke sturing met een afkeur naar bepaalde groepen mensen. Dat laten we toch niet gebeuren? We zijn het Hitler en Napoleon tijdperk toch nog niet vergeten? Speel het op de man en niet op de hele groep ... het onbegrijpelijke machteloze gevoel komt bij mij naar boven als vroeger de hele klas straf kreeg, terwijl één leerling iets had uitgevreten, iedereen was de klos. Ook in het klein zijn er nog steeds gebeurtenissen die ons aan het denken kunnen zetten.

Pagina 12 van 14