Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Nieuws

Brief aan het Ministerie

maandag, 23 november 2009 00:00

Roermond, 23 november 2009

Betreft: beschikbaar stellen aan het onderwijs van bijgaand boek Kinderen met een Boodschap, signalen die onze onvoorwaardelijke aandacht vragen, in de vorm van eigentijdse gedichten.

Geachte heer/ mevrouw,

De overheid vindt (sociale / emotionele ) veiligheid een noodzakelijke voorwaarde voor het onderwijs. Gemeente en schoolbestuur doen al hun opperste best en nemen hun verantwoordelijkheid voor het bevorderen van een veilig klimaat op scholen. Wanneer leerlingen en docenten zich sociaal en emotioneel veilig voelen, kunnen zij volwaardig deelnemen aan het onderwijsproces. En optimaal ontwikkelen. Het draait om de effectieve wisselwerking met een ander, eerlijk kijken naar jezelf en je verplaatsen in een ander.

Geachte Burgers, Burgemeesters, Gemeente- en Schoolbesturen,
Nederland vraagt zich massaal af: "Hoe kunnen we kinderen een veilige sociale en emotionele omgeving bieden, een noodzakelijke voorwaarde voor het gezin en het onderwijs?

In het kader hiervan hebben we de actie Nederland 2010-2012 lopend vuurtje "Kinderen met een Boodschap" opgestart. Onze Beschermheren de Burgemeesters van Venlo en Roermond en andere vooraanstaande personen en organisaties in onze samenleving hebben hieraan meegewerkt ... gemeenten, schoolbesturen, ouders, leerkrachten, hulpverleners, opas en omas kunnen ons helpen het verspreiden. Iedereen mag het PDF bestand downloaden aan naar eventueel belangstellende doorsturen en op websites plaatsen ... gaat het onze kinderen beter, dan gaat het de wereld beter!

"Juf, gaan we dit alsjeblieft elke week doen?"

woensdag, 30 september 2009 00:00

Met een klein aantal mensen heb ik een persoonlijk contact en dan gebeurt het dat je mag mee genieten van hun bijzondere momenten. Ik heb gevraagd of Annemarie er een column over wil schrijven. Het verheugd me dat ik dit met jou mag delen, veel leesplezier, wijsheid en geluk!

Ingrid Rouleaux, initiatiefneemster van de Campagne "Onze kinderen zijn de toekomst"

Lieve jij,

Vanuit een diep verlangen en mijn weten heb ik het Christoffel Appèl, een landelijk burgerinitiatief, geschreven met  het intense gevoel dat de tijd rijp is om alle mooie individuen en eilandjes met elkaar te verbinden tot een groter geheel.

Dat ik mijn positieve ervaringen, mijn intentie,  met jou kan delen en dat jij het jouwe weer deelt, zorgt ervoor dat de bundeling van positieve kracht rondom het kind in Nederland op een hartverwarmende manier wordt vermenigvuldigd. Maar al te goed realiseer ik me dat positieve veranderingen in gezin, onderwijs en hulpverlening  geduld, geduld en nog eens geduld vragen. Dit Appèl is van jou en mij en van ons allemaal....het roept burgers op tot positief opvoeden.  Het geeft hoop en vertrouwen voor een gezonde toekomst van onze kinderen.

Pagina 14 van 14