Yvonne Mulder ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
http://www.coachingdeschelp.nl
Ha Ingrid,
In reactie op jouw nieuwsbrief over het inzetten van de geijkte instellingen het volgende: een paar jaar geleden heb ik gesproken met de project coördinatoren van de centra voor Jeugd en Gezin, de zg. CJG's. Ik heb ca. 10 afspraken gehad met als eindconclusie: we gaan niet met jou in zee, want dan zijn wij niet 'geborgd'. Terwijl mijn ervaring als coach voor volwassenen en kinderen juist leert dat er in een paar gesprekken al heel veel resultaat wordt behaald. De mens wordt gehoord en gezien en krijgt heldere handvaten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Met snel resultaat. Juist niet de hele 'molen' in met alle gevolgen van dien. Papierwerk, dossiers, je bent een 'geval' geworden...
dinsdag 23 september 2014
Elisa van den Berg ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
http://www.elisavandenberg.nl
Hallo Ingrid,
We hebben al eens telefonisch contact gehad, maar nu zit ik even met het volgende:
mijn kleindochter van 8 jaar is een hooggevoelig, sportief meisje, dat vandaag voor de 3e keer naar de tandarts ging en onverrichter zake naar huis is gestuurd omdat ze doodsbang is voor de verdovingsspuit.
Mijn dochter vertelt dat hij vindt dat ze teveel onderhandelingsruimte krijgt en dat ze niet luistert naar wat hij zegt: doe je ogen dicht en kijk niet naar de spuit. Zij slaat dan op tilt en nu wil hij haar niet meer behandelen totdat ze het zelf wil.
Mijn haren rijzen ten berge van het verhaal omdat ik niet het gevoel krijg dat hij naast haar staat. Ik zou zo graag enige feed back krijgen.
Moet ik dan een blog schrijven op de website van onze kinderen?Hartelijke groeten,
Elisa van den Berg
dinsdag 23 september 2014
Elisa van den Berg ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
http://www.elisavandenberg.nl
Leuk om te lezen over het lesmateriaal.
Ik heb als beeldend kunstenaar,docent en coach ca. 10 jaar op VOscholen lesgegeven en merkte dat dit op deze manier niet erg zinvol was.
Nu ben ik bezig met een lesmethode die de kinderen letterlijk een koffertje meegeeft. Om kort te gaan: de kinderen (basisschool en VO) maken hun eigen koffer en vervolgens werk ik met geleide fantasieen om hen te laten weten waar zij gelukkig van worden.
Het eerste project start binnenkort op een basisschool.
Ik heb nog wel enige subsidie nodig wie weet hebben jullie nog tips?
Geluk gewenst!
Elisa
zondag 10 november 2013
Herbert ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
lieve Ingrid,
In de kelder van de Vrije School in Bergen staan de bol en de Platonische lichamen. Maar bij de antroposofen doen ze er geheimzinnig over. De dodecaëder is bij Plato de kwintessens. Maar misschien hebben de antroposofen wel gelijk om geheimzinnig te doen. Wat aan de wetenschap ontbreekt is de weg van de inwijding.
Groetjes, Herbert
zondag 10 november 2013
Anke Beernink
http://www.medi-anders.nl
Hallo Ingrid, dank je wel voor de uitnodiging om iets te vertellen bij de rakties.
Zelf ben ik osteopaat en werk heel veel met kinderen. Alleen vind ik het jammer dat de kinderen zoveel de lijden hebben tegenwoordig. De medische voorzieningen zijn momenteel teveel. Als de kinderen in de buik zitten worden er al veel echo's gemaakt wat niet heel erg goed is voor de kinderen. Dan als ze eruit komen worden ze met regelmaat voordat ze goed kunnen kennismaken met de ouders direct medisch onderzocht, een enkele keer daargelaten. Dan krijgen de kinderen al na 6 weken de eerste vaccinaties terwijl in amerika al bewezen is dat vaccinaties het eerste jaar geen zin hebben omdat het immuunsysteem nog niet ontwikkeld is.
Dan krijg je de tijd van de basisschool. De kinderen krijgen al direct in groep 1 een cito test. Ze moeten netjes stilzitten en niets zeggen terwijl ze in groepjes van 4 of 6 zitten. De tijd voor spelen wordt steeds minder. Dan vindt men het ook nog raar dat deze kinderen niet stil kunnen zitten en niet rustig zijn.
Zelf ben ik blij dat ik deze tijd niet heb meegemaakt. Ik kon nog slootspringen en in koeienvlaaien stampen en in de brandnetels vallen. Gelukkig hadden wij geen computers en was TV ook nog sporadisch. De tijd gaat nu veel te snel voor de kinderen. Zo snel evolueren wij niet.
maandag 11 februari 2013