Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

"Behoud de ziel in de zorg" Lees de Blog(s) en teken de petitie als het je aanspreekt.

"Behoud de ziel in de zorg"  Lees de Blog(s) en teken de petitie als het je aanspreekt.

Ik vertel het niet aan mijn kinderen...
Vanaf het moment dat er sprake was dat de jeugdzorg overgeheveld werd naar gemeenten, heb ik contact gekregen met Menno Oosterhoff en zit ik in zijn mailbestand.  Menno is (kinder en jeugd) psychiater en teamleider polikliniek dwangspectrumstoornissen. Tevens initiatiefnemer van OCDNetwerk. Hij heeft zich enorm ingezet om de psychiatrische jeugdzorg binnen de zorgverzekering te houden, helaas zonder resultaat. Menno blijft actief. In maart 2015  stuurde hij me een mail met een link naar zijn blog "Wat heeft de WAT-stap met geneeskunde te maken?" Een sterk betoog, bewonderenswaardig krachtig en rakend open waarom hij het aan  zijn kinderen niet verteld.

 

 

Er is niks tegen controle en beheersing. Er is wel iets tegen teveel controle. In het huidige zorgstelsel is de balans doorgeslagen naar beheerszucht en geloven in cijfers in plaats van in mensen. Dit is een oproep tot een zorgstelsel wat uitgaat van vertrouwen, waardoor er minder geld en tijd gaat naar controleren en overmatige bureaucratie.

De bedoeling is zichtbaar te maken hoeveel mensen het hoog tijd vinden dat het een andere richting uit gaat, omdat op deze manier de ziel uit de zorg verdwijnt. En een zorg zonder ziel is een zorg zonder kwaliteit.

Niet alles van waarde is meetbaar en niet alles wat meetbaar is is van waarde (A. Einstein).

Wat deze oproep uithaalt is ook niet te meten, maar teken hier http://www.zielindezorg.nl/ als het je aanspreekt.

Wie weet breekt er een opstand uit in de zorg.

 Lees de bijbehorende blogs en deel deze oproep met je netwerk en/of op social media.

Blog http://medischcontact.artsennet.nl/Opinie/Blogs/Menno-Oosterhoff/Bericht-Menno-Oosterhoff/148809/Wat-heeft-de-WATstap-met-geneeskunde-te-maken-Menno-Oosterhoff.htm

Blog http://medischcontact.artsennet.nl/Opinie/Blogs/Menno-Oosterhoff/Bericht-Menno-Oosterhoff/148891/Behoud-de-ziel-in-de-zorg-Menno-Oosterhoff.htm