Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Cursus “Eerst bewegen, dan leren” Neuro-ontwikkelingstherapie, reflex integratie therapie 19 maart 2016 in Paterswolde

Cursus “Eerst bewegen, dan leren” Neuro-ontwikkelingstherapie, reflex integratie therapie 19 maart 2016 in Paterswolde

Onze ambassadeur Evelien Schipper Middeljans, NDT -INPP therapeut herhaalt wegens succes de cursus “Eerst bewegen, dan leren” in Paterswolde op 19 maart 2016.
REFLEX INTEGRATIE THERAPIE
De NDT -INPP therapeuten werken volgens de methode van het INPP Instituut (Chester, UK). Deze therapie is in eerste plaats gericht op kinderen van 7 jaar en ouder met leerstoornissen en/of gedragsproblemen. Deze therapie wordt inmiddels wereldwijd toegepast.
Moeilijkheden met schrijven, lezen, leren, stilzitten en concentratie hebben een aantoonbare origine in het lichaam. Primitieve reflexen zijn het bewijs van een onrijp centraal zenuwstelsel, met andere woorden de motoriek is nog niet rijp genoeg voor complexe leertaken. Een leerstoornis of leerprobleem kan dan mogelijk optreden.
De Reflex Integratie Therapie bestaat uit eenvoudige oefeningen die dagelijks uitgevoerd worden. Primitieve reflexen worden zo geïntegreerd en opgeslagen. Leerproblemen kunnen zo worden opgelost. Nieuwe motorische patronen krijgen nu de tijd om zich te ontwikkelen. Het kind worstelde met zijn leerproblemen en komt eindelijk tot rust en heeft weer de energie terug om te leren. Een leerstoornis of leerprobleem hoeft niet voor een leven lang te zijn…

INPP NEDERLAND

‘Later wil ik astronaut worden!’ Het is geen gek antwoord, als je een kind vraagt naar zijn ambities. Als kind zijn de mogelijkheden onbegrensd. Maar wat doe je als je dromen onbereikbaar lijken, omdat je moeite hebt met leren bijvoorbeeld, of als je sociale ontwikkeling achterblijft bij leeftijdsgenoten, of wanneer angst je leven beheerst? Accepteer je dan dat je die droom bij zult moeten stellen?

De INPP-methode gaat uit van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door onvolgroeide reflexen. Door de juiste oefeningen kunnen deze reflexen zich alsnog ontwikkelen, waardoor de problemen afnemen en zelfs geheel verdwijnen. Hier komt geen medicijn aan te pas.

INPP Nederland is de Nederlandse tak van het Institute for Neuro-Physiological Psychology. Wij zetten ons in om mensen met leer- en gedragsproblemen te helpen en de INPP-methode in Nederland te verspreiden door het opleiden van therapeuten en het vergroten van kennis over de invloed van neuro-motorische onrijpheid op schoolprestaties en gedrag.

WAT KUNNEN WE VOOR U BETEKENEN?   zie http://www.inpp.nl/

Voor meer informatie over de cursus en aanmelden verwijzen we je naar http://www.ashta-ki.nl/cursussen/cursus-eerst-bewegen-dan-leren/