Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

Wij willen de hoop van de Kinderen van Nu waarmaken...

Ingrid & Frans RouleauxIngrid Rouleaux-Korsen, een moeder met een speciale opdracht in haar leven, auteur, verhalenverteller, ervaringsdeskundige in Geestelijk, Lichamelijk en Financieel Welzijn in Balans, eindredactie en initiator van "Onze kinderen zijn de Toekomst".

Ik ben een praktisch ingesteld mens, met een neutrale opstelling in schoolkeuze en levensbeschouwingen. Communicatie, verbinden vanuit het hart met verstand met name in  gezin en onderwijs, daar waar de educatieve basis bij kinderen wordt gevormd, heeft me van jongs af aan geboeid. Kinderen een praktische, liefdevolle basis aanbieden, geven wat ze  werkelijk nodig hebben in hun ontwikkeling, kernkwaliteiten om hun plekje in de wereld in te  kunnen nemen, om met plezier een gezonde toekomst op te bouwen, JEZELF kunnen en mogen ZIJN, de dialoog met elkaar aangaan vanuit verscheidenheid en gelijkwaardigheid... staat centraal in mijn leven,  in mijn boeken en in de Campagne 'Onze Kinderen zijn de Toekomst'.

Ik ben in 1956 geboren in Breda en opgegroeid als 5e kind  in een levendig gezin met 6 kinderen,  met pa en ma en  vijf zussen. Op vierjarige leeftijd riep ik: als ik later ga trouwen, ga ik in Roermond wonen en dat is wonder wel ook gebeurd. Als kind wilde ik graag schooljuf worden en moeder. Mijn leven liep anders, ik ging het bedrijfsleven in   en diep van binnen weet ik dat het zo heeft moeten zijn.  Op jonge leeftijd ontmoette ik Frans in zijn geboortestad Venlo. Op vrijdag 13 februari 1976 stapten wij in het huwelijksbootje. Mijn wens om moeder te worden, ging volgens plan vijf jaren later in vervulling. Wij zijn de trotse ouders van twee zonen, die allebei te weinig aansluiting vonden in het onderwijs. Gelukkig hebben zij hun weg na hun leerplichtperiode toch gevonden.

Onze zonen wonen allebei samen, we hebben twee schoondochters erbij gekregen. Ze zijn beiden in juni 2012 vader geworden zijn, de oudste van een zoon, de jongste van een dochter. In twee dagen tijd, waren we twee kleinkinderen, twee wondertjes rijker. In 2016 werd ons derde kleinkind geboren en in 2017 kwamen er nog twee kleine wondertjes bij. Vijf kleinkinderen... Frans en ik vinden het een voorrecht om opa en oma te mogen zijn.

Naast mijn belevingen en ervaringen in ons eigen gezin en met onze kinderen op diverse scholen en verschillende vormen van onderwijs en jeugdzorg,  heb ik veel inspiratie gehaald uit de vele persoonlijke gesprekken over ervaringen van ouders met kinderen, die ik gevoerd heb in de huiskamer met meer dan 2000 jonge ouders in de tijd dat ik financieel advies gaf. Creatief met geld omgaan is een sport voor mij, financiële opvoeding vind ik ook heel belangrijk. Het is noodzaak dat kinderen verstandig met geld leren omgaan, en tegelijkertijd ook beseffen dat er een andere vorm van rijkdom is die gekoesterd wil worden...hun geestelijk en lichamelijk welzijn.

Met mijn visie en wens om kinderen, ouders,  leerkrachten en zorgverleners met mijn kennis en ervaring  tot steun te zijn, en mijn doelen scherp voor ogen, heb ik in stilte  van 2003 tot 2009 aan mijn boeken en aan deze campagne gewerkt, dat moest zo zijn...

Een uitdagend, verrassend  en verwonderlijk proces aangegaan,  waarin ik kennis en ervaring opbouwde door positieve  krachtenbundeling rondom het kind te bundelen (titel van mijn eerste boek), waarin ik de opdracht van God, niet de God van de bijbel, maar de Great Spirit,  kreeg de reis naar de oorsprong te beschrijven, waardoor Frans en ik uiteindelijk samen in Harmonie leerden leven. Mijn tweede boek "De Verbinding met God" is taboedoorbrekend.  Ik kreeg op mijn 50ste levensjaar les over zaken (broninformatie) die ik op school als kind en als moeder van mijn kinderen miste, leerstof en ervaring die juist van belang is om natuurlijk stimulerende opvoeding en  hartverwarmend onderwijs,   aan elk kind te kunnen bieden. Levenslessen over gevoelens, bewustzijn, intuïtie en energie zijn nauwelijks geïntegreerd in onze samenleving . En dat dit een gemis is in het gezin en het  onderwijs, uit zich in het feit dat heel veel kinderen niet lekker in hun vel zitten.

Ik heb het aangedurfd om "De Verbinding" te exact  laten zoals het werkelijk gebeurd is, omdat ik de wijsheid en kennis kreeg aangeboden op een manier die bij mij past, omdat ik diep van binnen voelde dat dit de juiste manier van onderwijzen is. Ik heb me kwetsbaar opgesteld omdat ik het als een kracht ervaar, ik me heel veilig voelde omdat het Universum
goed voor mij zorgde......in staat van ZIJN kan je niets verkeerd doen. Dit gun je elk kind, ongeacht afkomst, ...zijn wie bent, stevige geworteld, met vleugels om te doen wat je hart je ingeeft, om kennis in wijsheid toe te passen.

Nadat ik  het Burgerinitiatief Christoffel Appèl geïntroduceerd heb, waarin de vraag gesteld wordt: Kinderen krijgen  veel, maar krijgen ze ook wat ze nodig hebben?....kregen we  antwoorden van kinderen  vanzelf, ze rolden bij Linda van Hulsen, een moeder die zich hele betrokken voelt bij wat wij doen, in de vorm van 21 eigentijdse gedichten zo uit haar pen.
Samen hebben we het boek "Kinderen met een Boodschap" binnen de vlag van de Campagne uitgebracht.

Het is verwonderlijk dat alles op ons pad komt om onze missie uit te voeren. Dit betekent niet dat alles vanzelf  gaat, het was en is hard werken. Dat mijn visie en mijn  zuivere intentie om kinderen, ouders, leerkrachten en zorgverleners te enthousiasmeren en te inspireren met werken vanuit het hart met verstand, mij zou leiden naar de oorsprong, naar deze speciale  opdracht,  had ik nooit van te voren kunnen bedenken. Het moest zo ZIJN, ik ben ervoor in de wieg gelegd. Als gezinnen, onderwijs en zorg meer open gaan staan voor onze kennis en ervaring , zich vanuit kracht kwetsbaar op durven te stellen... kunnen we samen de hoop van de Kinderen van Nu waarmaken.

Mijn uitspraken:
Ik weet dat het "anders" kan in  het onderwijs  en de jeugdzorg, prettiger en begripvoller dan onze kinderen, wij ouders en vele andere kinderen, ouders en leerkrachten meemaken of hebben meegemaakt. Als ik de wereld wil verbeteren, begin ik bij mijzelf.
Tijdens mijn  innerlijke reis deed ik een voor mijzelf verrassende uitspraak.."Ik ben een Zonnekind"

Frans Rouleaux, vader, mijn liefste maatje die mij onvoorwaardelijk steunt  in mijn levenstaak. Frans vader  is in 1955 geboren in Venlo en groeide op in een gezin met zijn oudere broer. Zijn vader kwam te overlijden toen Frans 12 jaar oud was. Frans is projectmanager in de Koeltechniek.

Uitspraken Frans: Ik geloof in mijzelf.  Met de nodige humor en een serieuze ondertoon...Als ik later Paus wordt, dan schaf ik onmiddellijk het celibaat af! Een trainer van een voetbalelftal moet toch ook verstand van voetballen hebben!

Frans en ik hebben een aantal gezamenlijke interesses,ons huis dat we in het jaar 2000 samen in eigen beheer gebouwd hebben en het bouwen van een houten schuur waar we in 2011 mee gestart zijn,  gezellig thuis koken en eten met onze kinderen, vrienden en familie, tuinieren ( In 2018 Voorzitter geworden van Velt, Verening ecologisch leven en tuinieren), wandelen in de natuur, samen dansen op  feestjes, genieten van architectuur ( ik bezoek een paar keer per jaar bijeenkomsten met voornamelijk Architecten en mensen in de bouw die vanuit de harmonische verhouding van de gulden snede werken ).  We hebben ons ook samen verdiept in vitaal water en een goed systeem aangeschaft dat we nu in Nederland hebben geïntroduceerd.  We lezen allebei graag over onze vakgebieden en hobby's,  ik af en toe een goed boek en Frans is verslingerd aan de krant. Als we TV kijken, is het meestal naar een goede karakter– of humoristische film, een informatief programma of een muziekprogramma.

Het liefste gaan we met de caravan op vakantie, zelf koken, heel eenvoudig. Af en toe  vinden we een hotel ook heerlijk.
Ik volley en doe  yoga. Samen gaan we minstens 1x per maand  zwemmen in thermaal water en naar de sauna.   Iedere morgen beginnen we de dag met 10 minuten meridiaangymnastiek.

Frans is heel handig, wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Hij werkt graag met hout. Ik ben meer diegene die de ideeën aandraagt, creatief  meedenkt in vormgeving, de  planner en  de sjouwer/  handlanger. Ik kook graag met verse ingrediënten, het liefst uit eigen tuin,  in de weekenden is Frans met regelmaat mijn hulp in de keuken. Onze kinderen helpen we als het nodig is en andersom zij ons ook. Nu we kleinkinderen hebben, maken we met plezier ook tijd voor hen vrij. Frans heeft een drukke baan, waarin hij ook veel reist...en ik heb mijn betaalde baan opgezegd om mijn wens achterna te gaan, toen ik de speciale opdracht kreeg om de "Verbinding"  te beschrijven heb ik mijn bedrijf eerst op een laag pitje gezet en later stopgezet en ben sindsdien  dagelijks aan het werk voor  "Onze Kinderen zijn de Toekomst"